Starstablehjälpen

2015-08-22
22:25:08

Klubbhuset

Klubbhuset är beläget i rådhuset i Silvegladebyn. Här finns gott om plats för hela klubben att samlas för att hålla möten och andra aktiviteter utan att behöva störas av andra.

Rummet tas upp av en stor och rymlig sal med ett rejält långbord i mitten av rummet för klubbens medlemmar. I bakre änden finns ett honörsbord för klubbägaren, ledarna, mästarna och ridlärarna. Även längs väggarna finns flera stolar, och uppe under taket finns två balkonger med några småbord och stolar.

Totalt finns det 93 sittplatser i klubbrummet. Platserna vid honörsbordet och långbordet är reserverade av de som har titeln medlem eller högre. Honörsbordet är som sagt tillför ägaren, ledarna, mästarna och ridlärarna. Övriga får sitta längs väggarna, vid dörren eller på balkongerna. De som har högst titel kan sätta sig på en plats för någon med lägre titel, men någon med låg titel kan inte sätta sig på en plats för någon med högre titel.

Vid honörsbordet finns det 9 platser. I mitten finns en ståtlig tron där klubbägaren eller någon av ledarna sitter. På var sida av ägaren/ledaren finns platser för en ridlärare. Ytterst på var sida av honörsbordet finns plats för 3 mästare. Totalt finns det alltså reserverade platser för 6 mästare, 2 ridlärare och 1 ägare/ledare.

Vid långbordet finns det 40 platser där medlemmar och erfarna ryttare får sitta (vet inte hur det är med elever eller stallflickor).

Längs väggarna finns totalt 24 stolar uppradade, 12 på var sida. Vid dörren finns 2 runda bord med totalt 8 platser, och uppe på balkongerna finns totalt 6 bord med totalt 12. Noviser (och kanske även elever och stallflickor) är tyvärr förpassade till någon av dessa.

Särskilt för klubbägaren och klubbledarna

När ägaren eller en ledare sitter på tronen vid honörsbordet så har denne tillgång till särskilda emotes. Dessa är:
- Öppna mötet (slår 1 slag med träklubba)
- Avsluta mötet (slår 1 slag med träklubba)
- Kalla till ordning (slår 3 ilskna slag med träklubba)
- Ge beröm (tummen upp + applåder och hurrarop)
- Visa missnöje (sucka och skaka på huvudet)

Vid utförandet av varje emote så dyker det även upp gul text på skärmen i stor stil hos alla som är i rummet. Det kan till exempel vara:

Klubbledaren säger: Ordning i salen! ORDNING I SALEN!

På så sätt vet alla direkt t.ex. att det är dags att vara tyst, eller om ledaren är på bra eller dåligt humör.

Klubbägaren har nu även en veckoplanerare där man kan fylla i veckans event. Planeraren är väldigt smidig att redigera. Man trycker på rutan för en veckodag, skriver i text i fönstret som kommer upp, och sedan är det bara att trycka på 'spara'. På det sättet kan klubbens medlemmar med lätthet se vad som händer i veckan när de är inne på SSO. Det finns även numer en särskild flik för klubbens regler och en annan för klubbens info.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: