Starstablehjälpen

2015-08-22
22:42:00

Vinna/få bra tid i tävlingar

För att få en bra tid i tävlingar så krävs följande saker:

1. En vältränad häst
2. Bra utrustning
3. Bra kläder
4. Att man kan en bra väg genom tävlingen
5. Att man kan hoppa

Hästen

För att ha störst chans att få bästa tid och vinna championat, så måste hästen vara i lvl 15. Den måste även ha en  grön smiley, och den ska även vara relativt nyskött. Inga skötselsymboler får synas, för då är hästen som snabbast.

Utrustning

Snabbhet är den viktigaste bonusen hästen behöver från utrustningen. För att få högsta möjliga snabbhet från utrustning så behöver den utrustning med följande snabbhetspoäng:

Träns: +3
Sadel: +3
Schabrak: +3
Skor: +2 (finns att köpa i Aideens rustkammare i Valedale och på Ferdinands hästmarknad)

Kläder

Rida är den viktigaste bonsuen du själv behöver från kläderna. För att få högsta möjliga rida från kläderna så behöver du kläder med följande ridapoäng:

Hjälm: +4
Tröja: +8
Byxor: +5 (det finns än så länge endast 1 par byxor med +5 i rida, kräver minst lvl 13)
Handskar: +4
Skor: +4

Genvägar

Att kunna kortaste vägen mellan portarna kan korta ner tävlingstiden med flera sekunder. Här när några saker man kan tänka på när man tävlar:

- Håll dig så långt till vänster som möjligt i vänstersvängar, och så långt till höger som möjligt i högersvängar
- Rid runt hinder om det är möjligt och om du samtidigt kan rida något så när rakt. Att hoppa drar ner på hastigheten en aning.
- Gena över terrängen närhelst det går istället för att följa den utmarkerade stigen. Den kortaste vägen mellan två portar är alltid den snabbaste.
- Om du tycker att banan är svår, rid igenom den i kort galopp tills du kan den, och öka sedan successivt farten. Det finns inte en bana där du inte hinner mellan portarna i kort galopp, och i den hastigheten kan du även hoppa över hinder.

Hoppning

Att veta exakt när du ska hoppa över ett hinder är A och O. Ju bättre du är på detta, desto mindre risk är det att du fastnar på hindret, eller slår i och går ner till trav.


Och som alltid, övning ger färdighet. Ju mer du tävlar, desto bättre blir du, och innan du vet ordet av så kommer du att få brev om att du tagit bästa tiden i en tävling, eller vunnit medalj i championaten.
Kommentar:
2016-10-08 @ 14:30:42
#1: Ebba ''Lix'' Highdotter

Denna sidan har hjälpt mig så mycket, tack!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: