Starstablehjälpen

2014-09-05
09:13:00

Vad är Star Stable Online?

Legenden säger att Jorvik en gång var en livlös klippa i ett mörkt och kallt hav då en stjärna föll ner från himmelen.

Vid nedslaget uppstod en svag glöd och ur den sprang en flicka till häst fram. Hon red majestätiskt fram över havsytan som blev lugn och stilla. I sin högra hand höll hon ett ljus.

Flickan och hennes häst nådde fram till den döda ön och i dess mitt satte de ner ljuset. Omedelbart började liver sprida sig och det som varit kallt och mörkt blev varmt och ljust.

Jorvik har alltid haft ett speciellt band till de hästar som lever där och vissa säger att de är öns själ.

---
Du har kommit till Jorvik för att spendera sommaren på Moorlandstallet för att arbeta coh ta hand om en egen häst. Efter sommaren hoppas du bli antagen till Jorviks Hippologiska Institut, viljet skulle betyda att du började ett nytt liv här på ön, ett liv fyllt av hästar och äventyr.

Legenden berättar att i en tid av förtvivlan och mörker så ska en flicka till häst återigen komma med ljus och hopp till de som tror att allt är förlorat.

Är du den flickan?
Introt till StarStable Online
---

Så börjar spelet StarStable online. Det är ett stort MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) som utspelar sig i en stor 3D-värld på den fiktiva ön Jorvik. Spelet går ut på att du hjälper öns innevånare med diverse problem, samtidigt som du sköter om, rider och tävlar med dina hästar. Bland annat måste du försöka förhindra företaget GED (Global Energy Domination) från att suga ut ön på alla dess resurser utan att tänka på hur det kan påverka öns djur och natur, och du måste hjälpa till att förhindra företaget Dark Core från att släppa fri en uråldrig ondska som kan komma att förgöra hela världen.

Du börjar som stallflicka på Moorlandstallet, där du blir tilldelad en alldeles egen häst. Ditt jobb i stallet är att ta hand om den hästen och sköta diverse stallsysslor. Du väljer hästens utseende och namn samtidigt som du skapar ditt konto. Hästen är av rasen Jorvikiskt varmblod, men längre fram i spelet har du även möjlighet att köpa andra hästar av riktiga raser, så som andalusier, danskt varmblod, tinker och nordsvensk.

Det är gratis att spela Star Stable till och med level 4. För att komma vidare i spelet måste du bli star rider. Som star rider har du tillgång till allt material i spelet, och du har möjlighet att låsa upp alla spelets tillgängliga områden. Du kan välja att prenumerera på Star Rider månadsvis eller halvårsvis (det går även att köpa kortare perioder via mobilbetalning) eller så kan du skaffa ett livstidskonto. Som vanlig, ej betalande spelare har du bara tillgång till två områden och ett begränsat antal uppdrag, tävlingar och hästar.

Som star rider får du en veckopeng i form av valutan Star Coins, som används för att köpa hästar, kläder, utrustning, accessoarer, husdjur och dekorationer. Star Coins går dessutom att köpa för riktiga pengar, t.ex. 500 StarCoins för 100 kr, oavsett om man är Star Rider eller inte. De flesta kläderna och utrustningen kan dock köpas för Jorvik Shilling, som är de spelpengar man får från uppdrag och tävlingar.

Utöver uppdrag och tävlingar så kan du även umgås med övriga spelare som är online. Du ser dem rida omkring när du själv spelar. Du kan chatta med dem, ta en virtuell fika med dem, du kan tävla mot dem, och du kan utforska ön med dem. Det finns även en möjlighet att skapa ridklubbar, eller upptas i en redan existerande ridklubb. För att skapa ridklubb måste du vara Star Rider. För att gå med i en ridklubb spelar det ingen roll om du spelar gratis eller inte.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: