Starstablehjälpen

2015-08-22
22:43:42

Ridklubb

På SSO har man möjlighet att gå med i en ridklubb. Alla ridklubbar är olika, men vad som är gemensamt för alla är att man i klubben kan träffas för att hitta på saker, t.ex. tävla mot varandra, grilla, gå på picknick, ha ridlektioner, leka olika lekar, prata i klubbchatten och massa annat kul.


Är du inte med i en ridklubb så blir du garanterad inbjuden till en ganska snart. Man kan även använda sig av den globala chatten för att söka efter en klubb att gå med i. Vissa av de stora, populära klubbarna kräver dock att man själv ansöker om medlemskap, oftast på klubbens hemsida eller blogg. Som StarRider har man även möjlighet att skapa sig en egen klubb för 50 StarCoins.

Varje klubb kan ha upp till 50 medlemmar, och endast klubbägaren kan bjuda in nya medlemmar. Vissa klubbägare bjuder in alla klubblösa de ser, medan andra använder chatten för att annonsera om sin klubb och leta nya medlemmar. En del klubbar riktar sig dessutom enbart till en viss sorts spelare, t.ex. endast spelare över lvl 15, endast spelare som är StarRider eller endast spelare över en viss ålder, men klubbägaren brukar skriva sådana specialkriterier i samband med annonsering om klubben.

När man är medlem i en klubb så står klubbnamnet inom < > under ens eget namn ovanför huvudet på avataren. T.ex:

Savannah Wolfborn
<Alpha Kings>

Man kan därför genast se om någon är med i en klubb eller inte.

Titlar

I klubbarna kan medlemmarna få olika titlar som klubbägaren delar ut.

Klubbägare - den som startade klubben och den som har yttersta makten i klubben. Kort sagt: klubbägarens ord är lag.
Klubbledare - oftast den/de som klubbägaren utsett till medledare till klubben. De kan även ha andra, särskilda uppgifter som bestäms av klubbägaren.
Ridlärare - oftast någon som regelbundet håller i ridlektioner för övriga medlemmar. Ridläraren kan även ha andra funktioner. Vilka dessa är bestäms inom klubben.

Övriga titlar - dessa har olika mening för olika klubbar
Medlem
Novis
Elev
Erfaren ryttare
Mästare
Stallflicka


Klubbrum

SSO-teamet har avslöjat att de i framtiden kommer att lansera ett klubbrum i spelet. Klubbrummet är endast till för klubbmedlemmar, så inga utomstående har tillträde. Hittills har klubbarna inte haft en helt egen plats att hålla möten och träffar på, utan varit tvugna att leta upp en avskild plats någonstans på Jorvik och hoppas att inte bli alltför störda av icke-medlemmar. Snart kommer alla klubbar alltså få ett ställe där medlemmar får vara i fred. Hur klubbrummet kommer att se ut och var det kommer att ligga är ännu inte helt bestämt, dock, men i en tjuvkik från SSO visar de en preliminär bild av klubbrummet som en stor tronsal med troner i bortre änden för klubbägaren och dennes närmaste. Där fanns även stolar längs väggarna, balkonger uppe under taket och ett långt konferensbord mitt i rummet med plats för alla medlemmar. Klubbarna kommer även få en egen sida där ägaren bland annat kan sätta upp ett schema för klubbens aktiviteter, vilket för närvarande måste göras på utomstående sidor. Klubbrummet kommer troligtvis lanseras någon gång under hösten 2014.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: