Starstablehjälpen

2015-07-16
20:06:07

Slender Man

Detta är en lek som kräver minst 3-4 personer, men är roligast om man är runt 10 personer.  Den leks med fördel i Gröndalskogen, Hollow Woods eller De Frusna Dimmornas Dal. Personligen tycker jag att det blir kusligast i Dimmornas Dal.
 
Det finns lite olika utföranden, men det är så här jag brukar leka den med min klubb.
 
Regler och utförande
 
Alla deltagare har med sig en mask. Har man ingen mask i garderoben så kan man ha solglasögon istället. Man kan även ha 1 uppsättning mörka/svarta kläder och 1 uppsättning ljusa/färgade kläder.
 
1 person utses till att vara Slender Man. Övriga får vara offer som Slenderman ska jaga. Slender Man tar på sig mask eller solglasögon och eventuellt mörka kläder, medan övriga är masklösa och eventuellt har ljusa kläder. Slender Man får sedan stå och räkna till 10 medan övriga deltagare sprider ut sig på lekområdet.
 
När Slender Man kommer så måste alla offer hålla sig till trav, medan Slender Man håller sig till kort galopp.
Nu gäller det för Slender Man att rida ifatt sina offer och ta dem. Man blir tagen genom att Slender Man rider igenom en. Både offer och Slender Man måste hela tiden hålla sig i rörelse. Man får inte stanna och försöka gömma sig.
 
När ett offer tagits så blir den personen en ny Slender Man och får ta på sig mask och eventuellt byta kläder. Den nya Slender Man får nu hjälpa till med att fånga de kvarvarande offren. Omgången är slut när alla blivit Slender Man.
 
Får någon fatal, nätverskfel eller frysning så blir man automatiskt Slender Man när man kommer in igen.
 
Alternativt utförande
 
Slender Man tar sina offer genom att bjuda in till grupp. Offret är då ute ur leken och återvänder till samlingsplatsen. Leken är slut när alla offer är tagna.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: