Starstablehjälpen

2015-07-17
11:32:16

Fossiljakt i Den Gömda Dinosauriens Dal

Efter att man hjälpt Frank Einstein bli normal igen så kan man börja leta fossil på speciella platser runt om i dinodalen. Platserna är utmarkerade med runda stenar som en isklädd, platt ovansida. De finns vid Nics läger, i närheten av hissen och lite överallt längs utkanterna och runtom öarna på den frusna sjön. När man kan hitta fynd i stenarna så blir ovansidan knagglig och gnistor stiger upp från dem. Man får även ett meddelande på skärmen där det står antingen "Arkeologisk fyndplats i närheten" eller "Extra intressant fyndplats".
 
På vanliga fyndplatser kan man hitta något av följande saker:
- En del till ett av fyra olika dinosaurieskelett
- Diverse udda föremål som man kan sälja eller slänga.
 
T.ex. kan man hitta repstumpar, tygbitar, myggor i bärnsten, oslipade diamanter, trasiga benbitar och annat smått och gott. Dessa ger i genomsnitt 1-10 JS vid försäljning, men vissa ger så mycket som 65 JS. När man gräver på vanliga fyndplatser så får man även oftast ca 1-3 JS och ca 1-3 rykte.
 
På extra intressanta fyndplatser kan man hitta följande:
- Ett av de fyra föremål som Harley är ute efter
- Diverse föremål av högre värde än de man hittar på vanliga fyndplatser, så som hela krukor, kartor och kristaller. Dessa föremål är värda ca 70-90 JS När man gräver på extra intressanta fyndplatser så får man även ca 40 JS och 40 rykte.
 
Harley's Föremål
Dessa är de föremål Harley är ute efter:
Actionfigur: 3
Guldmynt: 4
Stenstaty: 5
Mobiltelefon: 7
 
I utbyte mot dessa föremål så kan man få föremål av högre värde att sälja, dvs krukor, kartor och kristaller, eller så får man en del till elitryttarsetet. Dessa klädesplagg går endast att få tag i genom att byta dem till sig hos Harley. De går inte att köpa i butik.
 
Dinosaurieskeletten
De fyra dinosaurieskeletten kan man byta mot ett klädesplagg hos Frank i Dinodalen, och sedan hos Professor Jura i Firgrove, när man fått ihop ett helt skelett. Alla skeletten består av skalle, litet ben, stort ben och revben. Hur många man ska ha av varje varierar mellan de olika skeletten.
 
Det första hela skelettet ger man till Frank, och delarna till hans skelett finns i lägret. Där efter låser man upp ytterligare 4 skelett att samla till, vilka man ger till Professor Jura, och delarna till hans skelett går att hitta inom 4 särskilda områden runt om i dinodalen. Här kommer en lista på antalet delar som krävs för varje
dinosaurieskelett, samt vilket plagg man får i utbyte.
 
'
 
Franks skelett:
Liten dinosaurie - Vintermästarbyxor Leta bland fyndplatserna i lägret. (skrev inte ner hur många av varje skelettdel som krävs, tyvärr. Prata med Frank för att ta reda på det).
 
Professor Juras skelett:
Litet dinosaurieskelett - vintermästarvantar
Leta i området runt hissen, längs vägen mellan hissen och lägret, samt södra kanten av sjön (gröna prickar på kartan)
Delar som krävs Skalle: 1 Stort ben: 5 Litet ben: 2 Revben: 6
 
Ovanligt dinosaurieskelett - vintermästarmössa
Leta på östra sidan av sjön, samt längs vägen till Asklandet från och med Istoppsön (blå prickar på kartan)
Delar som krävs Skalle: 1 Stort ben: 2 Litet ben: 2 Revben: 14
 
Mystiskt dinosaurieskelett - Vintermästarstövlar
Leta på västra sidan av sjön samt norr om lägret (vita prickar på kartan)
Delar som krävs Skalle: 1 Stort ben: 12 Litet ben: 4 Revben: 4
 
Spektakulärt dinosaurieskelett - tröja
Leta i dimmornas dal, främst längs södra och östra klippväggen och upp bland avsatserna, samt i den del av Isenskog som ligger i dimmornas dal. (röda prickar på kartan)
Delar som krävs Skalle: 2 Stort ben: 10 Litet ben: 8 Revben: 12
 
Efter att man fått tag på alla plaggen i Vintermästarkläderna så kan man fortsätta byta skelett med Jura i utbyte mot värdefulla föremål eller diverse klädesplagg, bland annat friluftsetet samt kortbyxor, strandskor, ridbyxor och tröjor. Även dessa kläder går endast att få tag i genom att byta dem till sig.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: